Tierra de Ahulema

Tierra de Ahulema

jueves, 22 de abril de 2010

"La escalea de caracol y otros poemas" Reseña en CATALUNYA RADIO

Dos poetes

Per Jordi Cervera

Noves edicions de dos clàssics de la poesia: "La escalera de caracol y otros poemas", de William Butler Yeats, a Linteo, i "Sólo un caballo azul y una madrugada", de Federico García Lorca a Círculo de Lectores.

Noves edicions de dos poetes clàssics que continuen tenint una influència cabdal en les noves generacions. "La escalera de caracol y otros poemas", de William Butler Yeats, editada per Linteo, i "Sólo un caballo azul y una madrugada", una antologia de Federico García Lorca que publica Círculo de Lectores.
Yeats va escriure aquest llibre l'any 1933, deu anys després de rebre el Premi Nobel. És una obra d'estructura circular que posa de manifest l'univers que el poeta va anar construint al llarg de tota la seva vida activa i que Linteo presenta en traducció castellana d'Antonio Linares Familiar.
Federico García Lorca és també un univers inesgotable i, aquesta vegada, Andrés Soria Olmedo ha rastrejat tota la seva obra i, a més de responsabilitzar-se del pròleg, ha seleccionat poemes clau de tots els seus llibres per facilitar una mirada panoràmica al conjunt del seu treball poètic. Arrencant amb "Libro de poemas" i acabant amb poemes esparsos, l'obra del poeta de Fuente Vaqueros manté la força d'una lírica poderosa i rica.
"La escalera de caracol y otros poemas", de William Butler Yeats, editada per Linteo, i "Sólo un caballo azul y una madrugada", una antologia de Federico García Lorca que publica Círculo de Lectores.

Jordi Cervera: "Dos Poetes" 20/04/2011 (pincha aquí para escucharlo)